Home » Subsidie september 2019

Sinds 2 september 2019 nieuwe subsidie voor isolatie maatregelen.

Subsidie voor 2-en 3-voudig glas en isolerende kozijnen.

 

Eigenaar/Bewoner

Bent u woningeigenaar en heeft u voor uw woning minimaal 2 energiebesparende isolatiemaatregelen uitgevoerd? Vraag dan de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor eigenaar én bewoner aan. Dit doet u bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

U komt in aanmerking voor deze subsidie als de woning uw eigendom én hoofdverblijf is, of als deze uw hoofdverblijf wordt na renovatie. Bekijk ook de overige voorwaarden die voor deze subsidie gelden.

De SEEH voor eigenaar én bewoner loopt vanaf 15 augustus 2019 tot en met 31 december 2020. Dit betekent dat u subsidie kunt aanvragen voor maatregelen die na 15 augustus 2019 zijn uitgevoerd. U kunt uw aanvraag indienen vanaf 2 september 2019.

Ook na 2020 is er subsidie beschikbaar voor isolatiemaatregelen, omdat de regeling Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) dan met isolatie wordt uitgebreid.

De subsidie voor energiebesparende maatregelen bedraagt maximaal € 10.000 per woning. Voert u het zeer energiezuinig pakket uit, dan bedraagt de subsidie maximaal € 15.000 (inclusief een bonusbedrag).

 

Subsidie

2-voudig HR++ glas                        €   35 /m2

3-voudig HR+++ glas met kozijn  € 100 /m2

 

-> hoogrendementsglas: het vervangen van glas in de thermische schil door HR++-glas of door triple glas
Let op: Neemt u triple glas? Dan moet dit altijd in combinatie met het vervangen van het kozijn door een isolerend kozijn. Hoogrendementsglas mag in het kozijn gecombineerd worden met panelen met dezelfde U-waarde.

Kozijnen van ALDRA voldoen aan de nieuwe subsidie-eisen

 

Lees verder op de website van RVO

 

September 2019 Eigenaar Bwonere Subsidie Energiebsparende Isolatiemaatregelen