Kunststof kozijnen

 

 

ALDRA serie 76 AD

ALDRA serie 76 MD

5 voordelen van kunststof

Duurzaamheid
Kunststof kozijnen hebben weinig onderhoud nodig en hebben een zeer goede isolatie. Bij de productie worden grondstoffen gebruikt die aan strenge eisen voldoen op het gebied van o.a. kwaliteit, duurzaamheid en recycling. Zo worden bijvoorbeeld oude producten omgezet naar korrels die worden hergebruikt in nieuwe kozijnen van kunststof.

 

Onderhoudsarm
Met de aanschaf van kunststof kozijnen hoef je je geen zorgen meer te maken over onderhoud. Je hoeft namelijk nooit meer te schilderen. Geen gedoe meer met verf en beits, de kosten voor een onderhoudsbeurs worden bespaard. Niet alleen de duurzaamheid en isolatie maakt investeren in kunststof uitgevoerde kozijnen interessant. Het enige wat je nodig heb is een sopje.

 

Brandwerend (veiligheid)
Kunststof is in tegenstelling tot hout zeer moeilijk ontvlambaar. Het reageert ook niet op warmte zoals plastic dat wel doet. Dit betekent dat kunststof kozijnen een eventuele brand niet verspreiden maar juist tegengaan. Als je kiest voor kozijnen met een houtnerfstructuur geniet je dus van de voordelen van hout én van kunststof kozijnen.

 

Inbraakwerend (veiligheid)
Naast de duurzaamheid, hoge isolatiewaarde en het weinige onderhoud zijn onze kozijnen zeer goed beveiligd tegen inbrekers. De sluitsystemen voldoen aan de eisen van  het Bouwbesluit, weerstandsklasse 2 (RC2). Deuren worden bijvoorbeeld voorzien van terugverende krukken én zespuntssluitingen.